Viaceré obce trápia výpadky elektrickej energie

11.03.2008 Snina

Snina 11. marca (TASR) - Časté výpadky elektrickej energie trápia viacero obcí v sninskom regióne. Spomínaným problémom sa zaoberali starostovia dotknutých obcí na ostatnom zasadnutí Združenia miest a obcí Slovenska a ...
Výpadky spôsobujú problémy nielen v prevádzkach, ale komplikujú život aj obyvateľom. Podľa vyjadrení hovorkyne Východoslovenskej energetiky (VSE), a.s. , Andrey Danihelovej počet výpadkov elektrickej energie za prvé dva mesiace tohto roka bol o tretinu nižší ako v rovnakom období minulého roka. Napriek tomu VSE plánuje v tomto roku preinvestovať v spomínanej lokalite vyše 30 miliónov korún. Časť prípadov, kedy bola, resp. bude obmedzená dodávka elektrickej energie pre zákazníkov spoločnosti, súvisí s plánovanými odstávkami potrebnými na práce pri obnove a výstavbe distribučnej siete. Takéto obmedzenia si vyžiada aj plánovaná rekonštrukcia elektrickej stanice v Humennom v tomto roku. Spomínaný objem investícií prispeje k ďalšiemu zlepšeniu kvality dodávky elektriny a k zníženiu porúch distribučnej siete.
\"VSE sa ospravedlňuje zákazníkom, ktorým prerušenie dodávok elektriny z dôvodu porúch spôsobilo komplikácie. Vzhľadom na technickú povahu distribúcie elektriny, ako aj viaceré vonkajšie faktory, ako klimatické vplyvy či zásahy tretích osôb, však nemožno úplne eliminovať výskyt výpadkov v dodávke elektrickej energie, \" uvádza sa v stanovisku spoločnosti.
 

Vyberte región